perralla,te tilla gjera vijne nga mosdija e spjegimit te fenomeneve,dhe nga keqprdorimi i fese duke marre elmentin mister dhe frigen ndaj keti elementi i cili si pasoje sjelle paranojen....
prandaj mendje te kulluar, si uji i kulluar.
PO
Jo
S'kam ide
perralla,te tilla gjera vijne nga mosdija e spjegimit te fenomeneve,dhe nga keqprdorimi i fese duke marre elmentin mister dhe frigen ndaj keti elementi i cili si pasoje sjelle paranojen....
prandaj mendje te kulluar, si uji i kulluar.
Ndryshuar për herë të fundit nga bindi : 03-12-2010 më 09:51
Jo nuk besoj.Edhe pse ndoshta ne ndonje mossukses fajsojme diken per te shfajsuar veten!
Hahahaha syri keq????? me vjen keq qe edhe ne keto vite Shqiptaret besoin ne budallalleqe te tilla.
Praises due to the most high, Allah
Praises due to the most fly, Prada
Baby, I'm magic, ta-dah
JO.Nuk besoj dhe nuk me bind njeri
Po ne vendet e tjera te Europes a perdoret ky term per te mos te marre mysysh njeri,ne sensin e Syrit te Keq, apo vetem ne si shqipetare kemi tendencen per ta patur kete Sy te Keq?
Mɛ мιяɛ тɛ ʝɛм иɛ ɛяяɛƨιяɛ ɛ тɛ и∂ʝɛʝ αяσмɛи ɛ ∂яιтɛƨ, ƨɛƨα тɛ ʝɛм иɛ ∂яιтɛ ɛ тɛ мσƨ ɛ ƨнσн ғαяɛ✿⊱╮
po. perdoret dhe ndoshta eshte me prezent se tek ne shqiptaret.
po te jap disa shembuj qe kam vene re une personalisht...
-ne itali bejne shenjen e brireve me gishtin e vogel dhe me gishtin tregues ose prekin organet gjenitale (meshkujt). eshte shume e perdorur...
-ne gjermani (jo shume shpesh) bejne perseri me dore nje shenje qe quhet "feigenhand". gishtin e madh e vendosin mes gishtit tregues dhe gishtit te mesit.
-ne spanje eshte zakon qe kur dikush blene kepuce te reja, dikush te t'i shkele.
gjithashtu ne shume vende perdoren ikonat e shqnjtoreve per te te mbrojtur nga syri i keq.
- ne tuniz pikturojne tek dera e shtepise nje peshk. kjo edhe ne mes te shkretetires. gjithashtu eshte tej mase e perdorur ne tere afriken e veriut ajo qe quhet "dora e fatimas". e mbajne ne qafe, si mbajtese qelesash, si pikture etj.
- ne turqi perdorin dickaqe quhet "nazar". eshte nje lloj syri blu. e gjen kudo. ne cfaredo dyqani apo merkatoje...
Ndryshuar për herë të fundit nga the admiral : 04-12-2010 më 12:10
Vasudhaiva Kutumbakam
Krijoni Kontakt